Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر محمدجواد دهقانی با بیان این‌که رتبه‌بندی وبومتریکس دانشگاه‌های جهان منتشر شد، گفت: دانشگاه تهران با ۶۷ پله صعود در بین ۴۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گرفت و دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز دارای جایگاه نخست بین تمامی دانشگاه‌های علوم پزشکی است.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام با اعلام این خبر اظهار کرد: داده‌‏های این گزارش از سایت webometrics که معتبرترین و جامع‏‌ترین مرجع رتبه‌‏بندی وب‏سایت‌های دانشگاه‏‌ها است، استخراج شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این وب‏‌سایت هر سال دو بار گزارش رتبه‏‌بندی خود را ویرایش و آخرین تغییرات را اعمال کرده و گزارش جدیدی ارائه می‌کند.

وی با بیان این که داده‏‌های این گزارش از آخرین ویرایش (جولای2018) استخراج شده است، افزود: بررسی نتایج این گزارش حاکی از آن است که دانشگاه‌های هاروارد، استنفورد، ام‌.آی‌.تی، برکلی و میشیگان رتبه‌های نخست تا پنجم را بین تمامی دانشگاه‌های جهان کسب کرده‌‏اند. همچنین بررسی 50 دانشگاه برتر جهان از نظر موقعیت جغرافیایی نشان داد که 41 دانشگاه در ایالات متحده آمریکا و  چهار دانشگاه در بریتانیا، دو دانشگاه در کانادا، یک دانشگاه در هنگ گنگ، یک دانشگاه در سوییس و یک دانشگاه چین حضور دارند.

دهقانی تصریح کرد: دانشگاه‌‏های مورد بررسی در این رتبه‏‌بندی بر اساس چهار شاخص رتبه‌‏بندی می‏‌شوند و در مجموع بالاترین 100 درصد است که بین چهار شاخص بر اساس میزان اهمیت‌‏شان تقسیم می‌‏شود. شاخص نخست که 5 درصد از کل را به خود اختصاص می‌‏دهد، تعداد صفحات دامین اصلی و دامین‌‏های فرعی دانشگاه‏ مورد نظر است (نام شاخص Presence). شاخص دوم که مهم‌ترین شاخص بین شاخص‌‏ها است 50 درصد از امتیاز را از مجموع 100 درصد دارد. این شاخص تعداد پیوند‏های برگشتی (دریافتی) یک دانشگاه‏ از شبکه‌‏های خارجی، البته پس از نرمال‏‌سازی را محاسبه می‏‌کند (نام شاخص Impact). شاخص سوم که 10 درصد از کل را به خود اختصاص داده، تعداد استنادهای دریافتی نویسندگان برتر هر دانشگاه است (نام شاخص Transparency or Openness). شاخص چهارم که 35 درصد از کل را شامل می‏‌شود تعداد پر استنادترین مقالات (10 درصدی که بیشترین استناد را دریافت کرده‌‏اند) در 26 حوزه موضوعی در بازه زمانی 2012 تا 2016 محاسبه می‏‌کند.

 

 

20 دانشگاه برتر ایران در رتبه‌بندی وبومتریک

سرپرست ISC با بیان این‌که نظام رتبه‌بندی وبومتریک در مجموع 12 هزار دانشگاه جهان و 605 دانشگاه ایران را رتبه‌بندی می‌کند، گفت: داده‌‏های جدول نخست حاکی از آن است که دانشگاه‌‏های تهران، علوم پزشکی تهران و صنعتی شریف رتبه‌‏های نخست تا سوم را میان دانشگاه‌‏های ایران کسب کرده‌‏اند. از نظر تقسیم جغرافیایی نیز 5 دانشگاه برتر همگی در شهر تهران واقع شده‌‏اند. در ردیف سوم رتبه‌‏بندی جهانی دانشگاه‏‌های ایران گزارش شده است. دانشگاه تهران که در میان دانشگاه‌‏های ایران رتبه نخست را داراست، در بین دانشگاه‏‌های جهان رتبه 388 را به خود اختصاص داده است؛ همچنین فقط 8 دانشگاه ایران در رتبه‌بندی دانشگاه‌‏های جهان بین 1000 دانشگاه برتر قرار دارند. از نظر نوع دانشگاه نیز، 7 دانشگاه جامع، 6 دانشگاه علوم پزشکی، 5 دانشگاه صنعتی و 2 دانشگاه آزاد اسلامی در بین 20 دانشگاه برتر ایران دیده می‌‏شود. از نظر توزیع جغرافیایی 10 دانشگاه در شهر تهران، 3 دانشگاه در شهر اصفهان، 3 دانشگاه در شهر مشهد، 2 دانشگاه در شهر شیراز و 2 دو دانشگاه در شهر تبریز هستند.

 

رتبه‌‏بندی 20 دانشگاه‏ برتر ایران از نظر رتبه ملی و بین‌‏المللی

نام دانشگاه

رتبه در ایران

رتبه در جهان

دانشگاه تهران

1

388

دانشگاه علوم پزشکی تهران

2

555

دانشگاه  صنعتی شریف

3

594

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

4

785

دانشگاه تربیت مدرس

5

851

دانشگاه صنعتی اصفهان

6

933

دانشگاه علم و صنعت ایران

7

949

دانشگاه فردوسی مشهد

8

989

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

9

1201

دانشگاه شیراز

10

1234

دانشگاه شهید بهشتی

11

1239

دانشگاه علوم پزشکی مشهد

12

1272

دانشگاه تبریز

13

1360

دانشگاه علوم پزشکی شیراز

14

1369

دانشگاه علوم پزشکی تبریز

15

1379

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

16

1397

دانشگاه صنعتی خواجه نصیر طوسی

17

1399

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

18

1448

دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

19

1477

دانشگاه اصفهان

20

1566

 

دانشگاه‌های برتر ایران بر اساس شاخص‌های  presence، Impact ، Openness و Excellence

وی افزود: در ادامه چهار شاخص مطرح شده در رتبه‌بندی وبومتریک به تفکیک ارائه شده و 5 دانشگاه برتر ایران بر اساس هر شاخص و رتبه کسب شده در جدول زیر دیده می‌شود. دانشگاه تهران در 3 شاخص impact رتبه 729،  Presenceرتبه 90 و Excellence رتبه 325 جایگاه نخست و در شاخص openness نیز بعد از دانشگاه علوم پزشکی تهران با رتبه 625 جایگاه دوم را دارد.

دهقانی افزود: بررسی داده‌های جدول حاکی از آن است که تنها دانشگاهی که در این جدول در شاخص Impact با رتبه 1326 حضور دارد، اما جزء 20 دانشگاه برتر ایران نیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان است. به بیان دیگر؛ بقیه دانشگاه‌های حاضر در این جدول همگی جزء 20 دانشگاه برتر ایران در رتبه‌بندی وبومتریک هستند و تنها دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان در بین 20 دانشگاه برتر دیده نمی‌شود. همچنین دانشگاه‌های تهران و علوم پزشکی تهران در هر 4 شاخص رتبه‌بندی جزو 5 دانشگاه برتر ایران هستند.

 

5 دانشگاه برتر ایران بر اساس هر یک شاخص‌های  Presence، Impact، Openness و Excellence

Impact Rank

University

Presence

University

Openness Rank

University

Excellence Rank

University

729

تهران

90

تهران

407

علوم پزشکی تهران

325

تهران

734

صنعتی شریف

203

فردوسی مشهد

625

تهران

443

علوم پزشکی تهران

1187

آزاد اسلامی واحد مشهد

205

علوم پزشکی تهران

864

تربیت مدرس

472

صنعتی امیرکبیر

1288

علوم پزشکی تهران

211

علوم پزشکی شهید بهشتی

886

صنعتی امیرکبیر

489

صنعتی شریف

1326

آزاد اسلامی واحد سمنان

213

علوم پزشکی ایران

920

علوم پزشکی شهید بهشتی

566

تربیت مدرس

 

 

سینا /

برچسب ها: دانشگاه های جهان ، دانشگاه های ایران ، وزارت علوم لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000IbK

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: دانشگاه های جهان دانشگاه های ایران وزارت علوم دانشگاه آزاد اسلامی واحد دانشگاه برتر ایران دانشگاه علوم پزشکی رتبه بندی وبومتریک علوم پزشکی تهران دانشگاه در شهر دانشگاه صنعتی دانشگاه تهران رتبه بندی شهید بهشتی یک دانشگاه صنعتی شریف بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۴۱۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمیله علم‌الهدی پست جنجالی را به دلیل مشغله علمی رد کرد

رییس دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران اعلام کرد: شورای راهبردی این دانشکده با حضور شخصیت‌های حقیقی و حقوقی در حال شکل‌گیری است.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، فاطمه یزدیان، رئیس دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران با اعلام این خبر گفت: شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران نیز مانند شوراهای راهبردی سایر دانشکده‌های تازه تاسیس که با حضور شخصیت‌های حقیقی و حقوقی مرتبط با موضوع هر دانشکده شکل گرفته‌اند، در حال شکل‌گیری است.

وی افزود: دانشگاه تهران در راستای سیاست‌های دولت مردمی برای اعمال سیاست‌های حمایتی جهت استحکام و ترفیع نهاد خانواده، برنامه جامعی را در این خصوص با محوریت دانشکده علوم خانواده طراحی و به اجرا در آورده است که از آن جمله می‌توان به ساخت و بهره‌برداری مهد کودک خانواده بزرگ دانشگاه تهران، شروع عملیات احداث پانصد واحد خوابگاه دانشجویی متاهلین و همچنین تاسیس مرکز ازدواج و خانواده دانشگاه تهران اشاره نمود.

یزدیان با اشاره به اینکه شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده در مسیر شکل‌گیری است، گفت: برای شکل‌گیری قوی دانشکده علوم خانواده، مدیریت دانشکده با پیشنهاد صدور احکامی برای شخصیت‌های حقیقی و حقوقی به استقبال تشکیل این شورا رفته است و حضور شخصیت‌هایی نظیر دکتر جمیله سادات علم‌الهدی و دیگر چهره‌ها و اساتید در این شورا را مایه تقویت دانشکده در راستای برنامه‌های جامع خانواده محوری دانشگاه می‌داند.

رییس دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: پیشنهاد و مطالعات مفصل مربوط به تأسیس دانشکده علوم خانواده توسط جمعی از اساتید مبرز حوزه خانواده و تعلیم و تربیت از جمله خانم دکتر علم‌الهدی که استاد تمام فلسفه تعلیم و تربیت هستند، مطرح و دنبال شد. با توجه به اشراف این اساتید بر روی موضوع، از ایشان خواسته شد که در راه‌اندازی و فرآیند جذب و همچنین شورای راهبردی دانشکده نیز کمک کنند.

وی افزود: این درخواست با خانم دکتر علم‌الهدی نیز مطرح و از ایشان خواسته شد که در شورای راهبردی و هیئت جذب دانشکده علوم خانواده حضور داشته باشند که ایشان اعلام نمودند به علت مشغله علمی، امکان وقت گذاشتن برای این کار را نداشته و لذا این پیشنهاد را نپذیرفتند.

دیگر خبرها

  • دانشگاه تربیت مدرس در میان برترین دانشگاه های ایران قرار گرفت
  • تشدید نظارت بر فعالیت مراکز سرگرمی «اتاق فرار» در استان تهران
  • ارتقاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی جهانی موضوعی
  • پیشرفت‌های خیره کننده ایران در حوزه سلامت مادران
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در میان دانشگاه‌های ایران
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در میان دانشگاههای ایران
  • افزایش حضور دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه امام خمینی (ره) در میان دانشگاه های کشور
  • جمیله علم‌الهدی پست جنجالی را به دلیل مشغله علمی رد کرد
  • ضرورت انتقال دانشجوی بورسیه‌ای به کشور‌های جهان برای پیشرفت علمی ایران/ سیاست‌های علمی، ۲۵ ساله تدوین شوند نه ۸ ساله