Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس اعلام نتایج رتبه بندی بین المللی تایمز ۲۰۲۱، شاهد رشد چشمگیر حضور دانشگاه‌های کشور در این نظام رتبه بندی هستیم که در این میان دانشگاه‌های علوم پزشکی کردستان و نوشیروانی بابل و صنعتی شریف و کاشان، صنعتی اصفهان، اصفهان و علوم پزشکی اصفهان در میان دانشگاه‌های برتر این رتبه بندی قرار دارند.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ پایگاه رتبه بندی تایمز از سال ۲۰۰۴ یکی از معتبرترین نظام‌های رتبه بندی بین‌المللی است که دانشگاه‌های جهان را رتبه بندی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نظام رتبه بندی در جدیدترین بررسی خود، بهترین دانشگاه‌های جهان را در سال ۲۰۲۱ معرفی کرده که نام دانشگاه‌های کشور در این رتبه بندی دیده می‌شود.

رتبه بندی جهانی تایمز، دانشگاه‌ها را از لحاظ آموزش، تحقیق، انتقال دانش و چشم انداز بین المللی مورد ارزیابی قرار می‌دهد. در این نظام رتبه بندی از ۱۳ شاخص عملکرد با دقت کالیبره شده برای ارائه جامع ترین و متعادل ترین مقایسه ها که مورد اعتماد دانشجویان، دانشگاهیان، رهبران دانشگاه ها، صنعت و دولت ها است استفاده می شود.

شاخص های عملکرد در پنج حوزه گروه بندی می شود که شامل آموزش (محیط یادگیری)، تحقیق (حجم، درآمد و شهرت)، استنادها (تأثیر تحقیق) چشم انداز بین المللی (کارکنان، دانشجویان و تحقیقات) و درآمد صنعت (انتقال دانش) است.

رتبه بندی امسال بیش از ۸۰ میلیون استناد را در بیش از ۱۳ میلیون نشریه تحقیقاتی تجزیه و تحلیل کرده و شامل پاسخ نظرسنجی از ۲۲ هزار محقق در سطح جهان است.

به گزارش خبرگزاری برنا و  به نقل از نظام رتبه بندی تایمز، جدیدترین نظر سنجی آکادمیک که به صورت سالانه اجرا می شود، بیش از ۱۵۰۰ موسسه و دانشگاه از ۹۳ کشور جهان را در بازه زمانی نوامبر ۲۰۱۹ و فوریه ۲۰۲۰ مورد بررسی قرار داده است.

خلاصه وضعیت نظام رتبه بندی ۲۰۲۱ تایمز نشان می دهد که دانشگاه آکسفورد برای پنجمین سال متوالی در جایگاه نخست قرار دارد، در حالی که دانشگاه Tsinghua در چین اولین دانشگاه آسیایی است که به ۲۰ دانشگاه برتر تبدیل شده است.

پس از صعود دانشگاه کالیفرنیا، برکلی با شش پله صعود به جایگاه هفتم رسیده و ۸ دانشگاه آمریکا در میان ۱۰ دانشگاه برتر این رتبه بندی قرار گرفته اند که از این لحاظ ایالات متحده امریکا رکوردار تعداد دانشگاه های برتر در رتبه بندی تایمز است.

امسال ۱۴۱ موسسه برای اولین بار در این رتبه بندی حضور دارند که در راس آنها دانشگاه پاریس-ساکلی (Paris-Saclay) قرار دارد.

هند بیشترین تعداد ورودی جدید (۱۴ دانشگاه) را دارد و در نتیجه دارای رکورد تعداد موسسات با رتبه ۶۳ است.

در رتبه بندی اخیر در سال ۲۰۲۱، دانشگاه آکسفورد در جایگاه نخست و دانشگاه‌های استنفورد، هاروارد، کالتک، ام ای تی، کمبریج، برکلی، ییل، پرینستون و شیکاگو به ترتیب رتبه‌های دوم تا دهم این رتبه‌بندی را به خود اختصاص داده‌اند. 

در سال ۲۰۲۱ با ورود ۷ دانشگاه جدید شاهد حضور ۴۷ دانشگاه ایرانی در این نظام رتبه بندی هستیم که نخستین دانشگاه ایران، دانشگاه علوم پزشکی کردستان است که در رتبه‌ای بین ۳۰۱ تا ۳۵۰ قرار دارد.

دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل دومین دانشگاه ایران است که در فاصله رتبه‌های ۳۵۱ تا ۴۰۰ قرار گرفته است.

سومین دانشگاه برتر جمهوری اسلامی ایران نیز دانشگاه صنعتی شریف است که رتبه‌ای را بین ۴۰۱ تا ۵۰۰ به خود اختصاص داده است.

در میان دانشگاه های استان اصفهان، دانشگاه های کاشان، صنعتی اصفهان، اصفهان و علوم پزشکی اصفهان در این رتبه بندی قرار دارند که دانشگاه کاشان رتبه ۵۰۱-۶۰۰ جهان را کسب کرده است.

دانشگاه صنعتی اصفهان رتبه ۶۰۱-۸۰۰ جهان، دانشگاه اصفهان رتبه ۸۰۱-۱۰۰۰ جهان و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در رتبه ۸۰۱-۱۰۰۰ جهان قرار دارد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دانشگاه های برتر رتبه بندی تایمز 2021 نظام رتبه بندی رتبه بندی دانشگاه ها علوم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۷۲۰۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی جهانی موضوعی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهدگفت:  بر اساس آخرین نتایج رتبه بندی جهانی موضوعی QS دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق شد، رتبه دوم کشوری و رتبه جهانی ۴۵۱ تا ۵۰۰ رادر حوزه موضوعی پزشکی کسب کند.

دکتر محسن تفقدی افزود: این دانشگاه همچنین موفق شد؛ برای نخستین بار در حوزه موضوعی آناتومی و فیزیولوژی رتبه دوم کشوری و رتبه ۱۰۱ تا ۱۵۰ جهانی را  بدست آورد.

وی گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین در حوزه موضوعی پزشکی از رتبه ۵۰۱ تا ۵۵۰ جهانی امسال ارتقاء رتبه یافت و در حیطه داروسازی و فارماکولوژی در جایگاه ۲۵۱ تا ۳۰۰ جهانی و رتبه  دوم کشوری قرار گرفت.

رتبه بندی جهانی QS از جمله نظام‌های رتبه بندی علمی معتبر جهانی است که در آن دانشگاه‌های جهان در پنج حوزه موضوعی کلی که شامل ۵۴ حیطه مختلف است رتبه بندی می‌شوند.

نسبت استناد به مقاله، شهرت و اعتبار دانشگاه بر مبنای نظرسنجی از بیش از ۱۳۰ هزار نفر صاحب نظردر  سراسر جهان، همکاری بین المللی در مقالات و کیفیت کاری فارغ‌التحصیلان هر  دانشگاه از شاخص‌های این رتبه بندی است.

دیگر خبرها

  • دانشگاه تربیت مدرس در میان برترین دانشگاه های ایران قرار گرفت
  • ارتقاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی جهانی موضوعی
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در میان دانشگاه‌های ایران
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در میان دانشگاههای ایران
  • افزایش حضور دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه امام خمینی (ره) در میان دانشگاه های کشور
  • ۵۷۰ هزار معلم به نظام رتبه بندی اعتراض کردند
  • دانشگاه اراک در میان برترین‌های آسیا قرار گرفت
  • دانشگاه تبریز در رتبه‌بندی آسیایی تایمز در جایگاه ۱۲۱ دانشگاه‌های آسیا قرار گرفت
  • معاون رئیسی: افکار عمومی غربی به این جمع‌بندی رسیدند که آمریکا نماد ظلم و ستم است