Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدجواد دهقانی با اعلام این خبر اظهار کرد: رتبه‌­بندی تایمز یکی از مشهورترین نظام­‌های رتبه­‌بندی بین‌­المللی دانشگاه‌­ها است که اولین بار در سال ۲۰۰۴ با همکاری تایمز و کیواس تحت عنوان رتبه‌­بندی "تایمز- کیواس" و از سال ۲۰۱۰ به بعد با همکاری موسسه تامسون رویترز منتشر شد.

دهقانی گفت: در رتبه­‌بندی سال ۲۰۱۶، این پایگاه جهت تامین اطلاعات مورد نیاز خود، همکاری خود را با تامسون رویترز قطع و با پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس آغاز به همکاری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تغییر منبع اطلاعاتی مورد استفاده پایگاه رتبه‌­بندی تایمز بر روی نحوه حضور دانشگاه‌ها و رتبه آن­ها تاثیرگذار بود. پایگاه رتبه­‌بندی تایمز جهت ارزیابی دانشگاه­‌ها قسمتی از اطلاعات مورد نیاز خود را از خود دانشگاه‌­ها، قسمتی دیگر را از نظرسنجی­‌ها و اطلاعات پژوهشی و استنادات را از پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس تهیه می­‌کند.

رییس ISC تصریح کرد: در پایگاه رتبه بندی تایمز، در سال­‌های ۲۰۱۲ الی ۲۰۱۴ از ایران تنها یک دانشگاه حضور داشت. در سال ۲۰۱۵ دو دانشگاه صنعتی شریف و صنعتی اصفهان در این رتبه‌بندی حضور یافته و در سال ۲۰۱۶ تعداد دانشگاه‌ها به ۸ مورد رسیده است. تعداد دانشگاه‌ها در سال ۲۰۱۷ به ۱۳ و در سال ۲۰۱۸ به ۱۸ و در سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ به ترتیب به ۲۹، ۴۰ و ۴۷ دانشگاه افزایش یافته است.

وی افزود: در سال ۲۰۲۲ با ورود ۱۲ دانشگاه جدید، شاهد حضور ۵۹ دانشگاه حائز رتبه از جمهوری اسلامی ایران در جمع ۱۶۰۰ دانشگاه برتر جهان از۹۹ کشور هستیم و (نام چهار دانشگاه نیز در این رتبه‌بندی به عنوان reporter آورده شده است) این موضوع نویدبخش حرکت هر چه بیشتر دانشگاه‌­های توانمند ایران در رتبه بندی‌­های معتبر بین‌المللی است.

دهقانی ادامه داد: در رتبه بندی تایمز ۲۰۲۲، دانشگاه‌های علوم پزشکی مازندران، علوم پزشکی ارومیه، آزاد اسلامی نجف آباد، علوم بهزیستی و توانبخشی، علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، علوم پزشکی زنجان، خلیج فارس، علوم پزشکی کاشان، دامغان، صنعتی سهند، علوم پزشکی سمنان و مراغه که سال گذشته در این رتبه‌بندی حضور نداشتند، امسال توانسته‌اند حضور داشته باشند.

دهقانی یادآور شد: بهترین رتبه ایران در سال ۲۰۲۲، بازه رتبه‌­ای ۴۰۰-۳۵۱ است، این در حالی است که  بهترین رتبه ایران در  سال گذشته بازه ۳۵۰-۳۰۱ بوده است.

وی افزود: دانشگاه‌های صنعتی نوشیروانی، علوم پزشکی کردستان و علوم پزشکی مازندران با قرار گرفتن در بازه رتبه‌ای ۴۰۰-۳۵۱ به عنوان دانشگاه‌های اول ایران در این رتبه بندی معرفی شده‌اند که در بین این دانشگاه‌­ها، دانشگاه علوم پزشکی مازندران اولین حضور خود را در این رتبه‌بندی تجربه می­‌کند. رتبه دانشگاه‌­های ایران در جدول زیر نشان داده شده است. لازم به ذکر است که دانشگاه‌هایی که رتبه‌بندی آنها در بازه یکسان هستند، همگی هم رتبه بوده و ترتیب اسامی ذکر شده در این گزارش مطابق با سامانه رتبه‌بندی تایمز و بر اساس حروف الفبا (به لاتین) است. دانشگاه‌هایی که با علامت * نشان داده شده‌اند، دانشگاه‌هایی هستند که برای اولین بار در این رتبه‌بندی حضور پیدا کرده اند.

رئیس موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری گفت: در رتبه‌بندی تایمز ۲۰۲۲، بیش از ۱۶۰۰ دانشگاه برتر جهان از ۹۹ کشور رتبه بندی شده‌­اند و ۴۵۲ دانشگاه نیز با عنوان (Reporter) آورده شده‌اند. این دانشگاه‌ها اطلاعات مورد نیاز موسسه تایمز را برای رتبه‌بندی ارسال کرده‌اند، اما شرایط لازم برای احراز رتبه را نداشته‌اند.

وی افزود: در رتبه‌بندی تایمز ۲۰۲۲، دانشگاه آکسفورد برای ششمین سال متوالی رتبه اول را از آن خود کرده است و دانشگاه صنعتی کالیفرنیا و هاروارد مشترکا در رتبه دوم قرار دارند. دانشگاه‌های استنفورد، کمبریج (از انگلیس)، MIT، پرینستون کالیفرنیا برکلی، ییل و شیکاگو به ترتیب در رتبه‌های ۴ الی ۱۰ دنیا قرار گرفته‌اند. در بین ۱۰ دانشگاه برتر جهان ۲ دانشگاه از کشور انگلستان و ۸ دانشگاه از ایالات متحده هستند. دانشگاه پکن چین اولین دانشگاه آسیایی است که توانسته است رتبه ۱۶ را در این رتبه‌بندی به دست آورد. کشور آمریکا با ۱۸۳ دانشگاه بیشترین تعداد دانشگاه‌های حاضر در رتبه بندی را دارد.

دهقانی در ادامه گفت: در رتبه‌بندی سال ۲۰۲۲ تایمز، تعداد ۲۴ کشور اسلامی دارای دانشگاه‌های حائز رتبه هستند که از نظر تعداد دانشگاه، کشورهای ایران با ۵۹ دانشگاه رتبه اول و ترکیه با  ۵۴ دانشگاه بیشترین تعداد حضور را داشته‌اند.

کشورهایی که دارای دانشگاه‌های حائز رتبه بوده‌اند، کشورهای ترکیه، ایران، پاکستان، مصر، عراق، مالزی، عربستان سعودی، اندونزی، الجزیره، اردن، لبنان، نیجریه، امارات متحده عربی، بنگلادش، مراکش، تونس، آذربایجان، قزاقستان، عمان، فلسطین، کویت، قطر، اوگاندا و بروئنی داراسلام هستند.

در میان دانشگاه‌های برتر کشورهای اسلامی، عربستان سعودی با رتبه ۱۹۰، لبنان ، قطر و مالزی ۳۵۰-۳۰۱، ایران، امارات متحد عربی و بروئنی داراسلام ۴۰۰-۳۵۱، ترکیه، مصر، نیجریه،  فلسطین و اردن ۵۰۰-۴۰۱، الجزایر و پاکستان ۶۰۰-۵۰۱، اوگاندا ۸۰۰-۶۰۱، عراق، اندونزی، عمان، بنگلادش، مراکش و کویت ۱۰۰۰-۸۰۱ و دانشگاه‌های سایر کشورها رتبه‌های بالای ۱۰۰۰ هستند.

دهقانی ادامه داد: ۱۲ کشور اسلامی رتبه‌های زیر ۵۰۰ دارند، این در حالی است که طبق برنامه ۱۰ ساله علم، نوآوری و فناوری کشورهای اسلامی عضو OIC (مصوب ۲۰۱۷ در قزاقستان) لازم است تا ۲۰۲۶ تعداد ۵۰ دانشگاه از کشورهای اسلامی در میان ۵۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گیرند. به همین دلیل باید تلاش‌های جدی همراه با تهیه برنامه راهبری و نقشه راه مناسب توسط دانشگاه‌های این کشورها صورت گرفته تا علاوه بر افزایش تعداد دانشگاه‌ها، رتبه و جایگاه مناسب را در سطح بین المللی کسب کنند.

رییس ISC در ادامه گفت: پایگاه رتبه‌بندی تایمز یکی از نظام‌های معتبر بین‌المللی است که از سال ۲۰۰۴ مراکز آموزش عالی را در سرتاسر جهان مورد ارزیابی و رتبه بندی قرار داده است. این رتبه‌بندی از ۱۳ شاخص به شرح جدول زیر در قالب ۵ معیار کلی آموزش با وزن ۳۰ درصد، پژوهش با وزن ۳۰ درصد، استنادات با وزن ۳۰ درصد، وجهه بین‌المللی با وزن ۷.۵ درصد و ارتباط با صنعت با وزن ۲.۵ درصد بهره گرفته است.

به نقل از موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، محاسبات رتبه‌بندی تایمز توسط شرکت خدمات حرفه‌ای پرایس واتر هاوس کوپرز (PWC) انجام شده است. محاسبات شاخص‌ها و نمرات توسط سه منبع اطلاعاتی صورت گرفته است که این منابع عبارت هستند از: "داده‌های ارسالی از دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی که به صورت خود اظهاری جمع‌آوری می‌شوند"، "داده‌های حاصل از نظرسنجی شهرت توسط متخصصین آموزش عالی" و "اطلاعات تولیدات علمی موسسات آموزش عالی نمایه شده در پایگاه استنادی اسکوپوس".

۴۷۲۳۷

کد خبر 1551024

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: دانشگاه رتبه بندی تایمز تعداد دانشگاه ها رتبه بندی دانشگاه برتر پایگاه رتبه بین المللی آموزش عالی علوم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۹۲۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایده‌های برتر رویداد ملی طراحی و بسته‌بندی محصولات معرفی شدند

ایسنا/کرمان در اختتامیه رویداد ملی طراحی و بسته‌بندی صنایع خلاق محصولات خانگی و صنایع دستی در رفسنجان، سه ایده برتر و یک ایده خلاقانه معرفی شد.

فرماندار رفسنجان ۱۷ اردیبهشت‌ماه در آیین اختتامیه رویداد ملی طراحی و بسته‌بندی صنایع خلاق محصولات خانگی و صنایع دستی در دانشگاه آزاد رفسنجان با اشاره به اینکه بسته‌بندی محصولات صادراتی کشاورزی مانند پسته، گیاهان دارویی، زعفران و دیگر محصولات ارزشمند ضعیف است و باید به صورت شکیل بسته‌بندی و در بازارهای داخلی و خارجی عرضه شوند، گفت: می‌توان تنوع ایجاد کرد تا زمینه صادرات این محصولات بیش از پیش به کشورهای خارجی فراهم شود.

حسین رضایی با بیان این‌که رویداد ملی طراحی و بسته‌بندی صنایع خلاق محصولات با کمک دانشگاه در راستای برطرف کردن معضل نبود بسته‌بندی برگزار شد، عنوان کرد: با ارتباط‌گیری صنعت با دانشگاه توفیقات خوبی حاصل می‌شود لذا باید تغییر نگرشی در دستگاه‌ها ایجاد شود و برای رفع مسائل مانند آسیب‌های اجتماعی و دیگر مسائل محل رجوعمان به دانشگاه باشد.

وی خاطرنشان کرد: طرح آمایش سرزمینی رفسنجان توسط دانشکده اقتصاد دانشگاه ولی‌عصر(عج) در حال تدوین است و باید در دیگر مسایل منطقه به دانشگاه‌ها رجوع کرد تا روش‌های علمی و راهکار متناسب با رفع مسائل داشته باشیم.

ارائه ۱۱۰ ایده به دبیرخانه رویداد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رفسنجان نیز در این مراسم اظهار کرد: شهریورماه سال قبل این رویداد ملی آغاز به کار کرد و در دی‌ماه ضمن رونمایی از پوستر فراخوان ارسال ایده‌های بسته‌بندی هم منتشر شد و از سراسر کشور از جمله تهران، یزد، کرمان دیگر نقاط ۱۱۰ ایده ارسال شد.

دکتر رضا قدیری اناری با اشاره به اینکه اولین رویداد ملی طراحی و بسته‌بندی صنایع خلاق محصولات خانگی و صنایع دستی با مشارکت انجمن علوم و فناوری بسته‌بندی ایران، فرمانداری رفسنجان، سپاه، مجتمع مس سرچشمه، مرکز نوآوری شهید ستاری و شرکت همگامان مس برگزار شد، افزود: حدود نیمی از ایده‌ها برای داوری انتخاب شد.

وی بیان کرد: نگاه به حل مسئله، دغدغه مقام معظم رهبری بوده و هست، از این رو یکی از چالش‌های کشور نبود بسته‌بندی شکیل و مناسب برای محصولات و تولیداتمان در حوزه کشاورزی و صنایع دستی بود که دانشگاه باید در حل مسائل کمک‌ می‌کرد.

معاون علمی دانشگاه آزاد رفسنجان هم اظهار کرد: از ۱۱۰ ایده ارسالی به دبیرخانه رویداد ملی طراحی و بسته‌بندی صنایع خلاق محصولات خانگی و صنایع دستی ۴۷ ایده به مرحله داوری رسید.

سیدمحمدرضا حسینی بیان کرد: سه دوره آموزشی عمومی را در فروردین و اوایل اردیبهشت برای صاحبان این ایده‌ها داشتیم همچنین دو دوره تخصصی هم اوایل اردیبهشت برای آنها برگزار شد.

وی عنوان کرد: در نهایت پس از برگزاری این دوره ها ۱۰ داور به صورت حضوری و مجازی از بین ایده‌ها، سه طرح برتر و یک طرح هم به عنوان خلاقانه‌ترین ایده‌ها معرفی‌کردند. امیدواریم طرح‌های برتر مورد حمایت شرکت همگامان‌ مس قرار گیرند تا با این اتفاق ایده‌ها مورد حمایت و به مرحله تجاری سازی برسند.

رشته بسته‌بندی در دانشگاه‌های کشور تدریس نمی‌شود

رئیس هیئت علمی انجمن علوم و فناوری بسته‌بندی ایران هم در ارتباطی ویدیویی با این مراسم اظهار کرد: این انجمن در حوزه‌های آموزشی، مشاوره و پژوهشی در حال فعالیت است.

مصطفی امامی افزود: در مبحث آموزشی هم کارگاه‌های جمعی و انفرادی به صورت حضوری و نیز غیرحضوری تحت عناوین آشنایی مقدماتی بسته بندی، مواد بسته بندی، ماشین آلات موثر در فرایند بسته بندی و دیگر مسایل در زمینه های موادغذایی، پوشاک، دارویی و غیره برگزار می شود.

امامی بیان کرد: این انجمن تنها مرجع رسمی علمی است که زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در کشور است.

وی با اشاره به اینکه رشته بسته‌بندی در دانشگاه‌های کشور تدریس نمی‌شود، تصریح کرد: امیدواریم با برگزاری نخستین رویداد ملی طراحی و بسته بندی مشاغل خانگی و صنایع بسته بندی در رفسنجان کمکی به مجموعه آموزشی کشور در راستای برقراری و تدریس رشته بسته بندی در دانشگاه‌ها باشد و زیرساخت آن فراهم شود.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان نیز ضمن ابراز خرسندی از اینکه رفسنجان در برگزاری این رویداد ملی و مهم طراحی و بسته بندی مشاغل خانگی و صنایع بسته بندی پیش قدم بوده، گفت: بخش مهم تولیدات؛ تجاری‌سازی آن‌هاست و این تجاریسازی هم شامل بازاریابی، بازارسازی، برندسازی و بسته‌بندی است.

اعظم علیخانی در پایان پیام دکتر مریم جلالی معاون وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور را در این مراسم و اهمیت این رویداد را قرائت کرد.

به گزارش ایسنا، بر طبق رأی داوران، عاطفه صادقی رتبه اول، مهدیه کاظمی رتبه دوم و طیبه انصاریان رتبه سوم این رویداد را کسب کردند و در بخش فرهنگی و هویتی امیدرضا صرافی مدال نقره را از آن خود کرد و آرمین محمدرضایی هم مدال طلا را در بخش ایده خلاقانه بدست آورد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ایده‌های برتر رویداد ملی طراحی و بسته‌بندی محصولات معرفی شدند
  • دانشگاه تربیت مدرس در میان برترین دانشگاه های ایران قرار گرفت
  • ارتقاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی جهانی موضوعی
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در میان دانشگاه‌های ایران
  • برترین موتورکراس سواران تبریز معرفی شدند
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در میان دانشگاههای ایران
  • افزایش حضور دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه امام خمینی (ره) در میان دانشگاه های کشور
  • دانشگاه اراک در میان برترین‌های آسیا قرار گرفت
  • دانشگاه تبریز در رتبه‌بندی آسیایی تایمز در جایگاه ۱۲۱ دانشگاه‌های آسیا قرار گرفت